Džungla forum - zajebancija do daske

Divljina, ludilo, žurke, alkohol, zabava...

       Dobrodošli na Džungla forum!!! Uživajte u Looooooooooodoj zabavi!!.. :)                                   

  Na što morate paziti pri kupnji autosjedalice?

  Share
  avatar
  bodomiere
  Admin
  Admin

  Broj postova : 654
  Join date : 12.11.2010
  Age : 28
  Lokacija : Kaštel Sućurac

  Na što morate paziti pri kupnji autosjedalice?

  Postaj by bodomiere on pon stu 15, 2010 11:37 pm

  Od prve vožnje kući iz bolnice bit će vam potrebna autosjedalica kakobi vaša beba bila sigurna i zaštićena dok je u pokretu. Potraga za njommožda nije zabavna kao kupovanje zgodne opreme za dječju sobu ilidražesne odjeće. No vrijedi uložiti dodatno vrijeme u istraživanje, jerona ima ključnu ulogu u zaštiti vašeg mališana  Prema zakonu sva djeca do 12 godina moraju se voziti u autosjedalici koja odgovara stupnju njihova tjelesnog razvoja


  ZAKON
  Stvari su se značajno promijenile otkada smo mi bili djeca i putovalinevezani u roditeljskom krilu. Prema novom zakonu, sva djeca do 12godina moraju se prevoziti u autosjedalici koja odgovara stupnjunjihova tjelesnog razvoja. Za novorođenče su prikladni modeli koji sepostavljaju u smjeru suprotnom od smjera vožnje, grupe 0/0+ (prikladniod rođenja do težine od 13 kg - obično između 12 i 15 mjeseci) ilikombinirane sjedalice grupe 0/1 koje se mogu koristiti do četvrtegodine.

  SUSTAVI ZA PUTOVANJA I DJEČJE NOSILJKE
  Suvremene sjedalice iz grupe 0/0+ mudro su višenamjenski osmišljenetako da izvan automobila mogu poslužiti kao nosiljke za bebu – to jesjajno kada jurite liječniku ili ste kod prijateljice i potrebno vam jemjesto na kojem beba može sjediti. Mnoge se također mogu pričvrstiti naodgovarajuća kolica i postati 'sustav za putovanja', što vam omogućujeda bebu selite s kotača na kotače uz neznatna ometanja.
  Takva je uporaba autosjedalica nesumnjivo praktična, no imajte na umuda malo njih omogućuje najbolji ležeći položaj za razvoj bebinekralježnice i disanje. Zbog toga stručnjaci savjetuju da bebin boravaku autosjedalici ograničite na otprilike dva sata u komadu. Kao zamjenu,razmislite o jednoj od novih vrsta dječjih nosiljki u kojima beba ležiravno.

  KOMBINIRANE AUTOSJEDALICE
  Kombinirane sjedalice iz grupe 0/1 veće su i masivnije od modela izgrupe 0/0+ i ne mogu se koristiti kao nosiljke izvan automobila ili nasustavu za putovanja. No traju duže jer pokrivaju faze 0 i 1. U početkuse stavljaju u smjeru suprotnom od smjera vožnje, a poslije sepretvaraju u sjedalicu koja gleda prema naprijed za djecu do četvrtegodine života, tako da mogu biti vrlo isplative.

  NEMOJTE PRERANO PRIJEĆI NA VEĆU SJEDALICU
  Nemojte se žuriti s prelaskom na autosjedalicu grupe 1 – beba bi moždabila sretnija da gleda prema naprijed, no istraživanja su pokazala daje sigurnija okrenuta prema natrag sve dok je težinom unutar granicagrupe 0+. Prilikom odlučivanja je li vrijeme da prijeđete na većusjedalicu, u obzir morate uzimati bebinu težinu, a ne dob.

  VAŽNOST PRAVILNOG POSTAVLJANJA
  Možete imati najnoviju i najbolju autosjedalicu, no ako ona nijepravilno učvršćena, vaša beba neće biti zaštićena u slučaju sudara.Provjerite odgovara li sjedalica koju kupujete vašem automobilu (nisusve kompatibilne sa svim vozilima) i budite sigurni da ste je dobropostavili tamo gdje nema zračnog jastuka.

  NEMOJTE KUPOVATI RABLJENE
  Rabljena autosjedalica možda je već bila u sudaru, što je moždautjecalo na njenu sigurnosnu funkciju za buduću uporabu, stoga jepreporučljivo kupiti novu.

  NA ŠTO MORATE PRIPAZITI PRIJE KUPNJE...
  • Presvlaka Mora se moći lako skinuti radi pranja. Ako se presvlaka ne može prati, mora je se barem moći očistiti vlažnim maramicama.
  • Kopča Morala bi se moći prilagođavati bez većihteškoća, čak i uz bebu koja vrišti u sjedalici. Praktični su modeligdje se remenje može stegnuti samo jednim potezom.
  • Remenje Načini vezanja vrlo su različiti. Neki su izluđujuće zamršeni i 'prtljavi', stoga isprobajte prije nego kupite.
  • Jastuk za podupiranje glave koji se može ukloniti Podupire lelujavu bebinu glavicu.
  • Jastuk za umetanje Čini sjedalicu udobnijom za malu bebu.
  • Ručica za nošenje Udobna ručka vrlo je važna ako planirate sjedalicu koristiti kao nosiljku.
  • Zaštita od bočnog udarca Čvrste, duboke stranice zaštita su u slučaju bočnog sudara.
  • Oblikovano dno Omogućuje da autosjedalicu koristite kao stolicu za ljuljanje izvan automobila.
  • Mehanizam za učvršćivanje Autosjedalice se u vozilupričvršćuju sigurnosnim remenom za odrasle ili sustavom ISOFIX. Obanačina mogu imati bazu koja ostaje u automobilu, tako da stavljanje iskidanje sjedalice bude lakše.
  • Sustav za putovanje Ako sjedalica čini sustav za putovanje s određenim kolicima, provjerite jesu li vam potrebni posebni spojevi.

  izvor


  _________________
  Ko se s nama druži,
  Život mu je duži,
  Ko sa nama pije,
  Dosadno mu nije!


  lol!

   Sada je: pon sij 21, 2019 4:36 am.