Džungla forum - zajebancija do daske

Divljina, ludilo, žurke, alkohol, zabava...

       Dobrodošli na Džungla forum!!! Uživajte u Looooooooooodoj zabavi!!.. :)                                   

  NA LAPTOPU RADITE RAŠIRENIH NOGU!!!

  Share
  avatar
  bodomiere
  Admin
  Admin

  Broj postova : 654
  Join date : 12.11.2010
  Age : 28
  Lokacija : Kaštel Sućurac

  NA LAPTOPU RADITE RAŠIRENIH NOGU!!!

  Postaj by bodomiere on uto stu 16, 2010 1:18 am  Dok rade na laptopu, muškarci bi trebali, ako žele imati djecu, nastojati držati noge razmaknute, pokazala je nova studija
  Naime, skupljene noge u testisima stvaraju opasne količine topline kojadjeluje pogubno na plodnost, a čini se da problem ne rješava nipostavljanje zaštitnog sloja pod laptop.
  Temperatura testisa obično je od dva do četiri stupnja niža odtjelesne, čime se u njima stvaraju idealni uvjeti za stanice spermijakoje se brzo dijele. Zagrijavanje tog područja može izazvatioksidativni stres, usporiti kretanje spermija i za više mjesecismanjiti njihovu sposobnost oplodnje jajnih stanica.
  U svojoj studiji urolog Yefim Sheynkin saSveučilišta Stony Brook u New Yorku i njegovi kolege testirali su 29muškaraca u dobi između 21 i 35 godina. Svaki od njih radio je sračunalom na bedrima sat vremena. U prvom testu radili su skupljenihnogu, u drugom također, ali uz uporabu zaštitnog sloja, dok im je trećiomogućio da rašire noge pod kutom od 70 stupnjeva jer su koristilinosač koji je podupirao računalo.
  Svi muškarci prošli su kroz sva tri testa – po jedan dnevno. Prijeeksperimenta senzori su izmjerili temperature njihovih mošnji izabilježili kasnije promjene. U sva tri slučaja temperatura se značajnopovećala, no najmanje u trećem - za 1,4 Celzijevih stupnjeva. U drugomslučaju temperatura je skočila za 2,2 stupnja, a u prvom za 2,3.Značajno je i da su opasne razine u prvom slučaju dostignute već nakon14 minuta, a u trećem tek nakon pola sata.
  'Čini se da je rad sa skupljenim nogama, najčešći među korisnicimalaptopa, zapravo i najgori', komentirao je Edmund Sabanegh, urolog izKlinike Cleveland u Ohiou i dodao da je to zapravo vrlo logično.
  Stručnjaci preporučuju da se prijenosna računala postave na stol, čime se nogama daje sloboda kretanja.

  izvor


  _________________
  Ko se s nama druži,
  Život mu je duži,
  Ko sa nama pije,
  Dosadno mu nije!


  lol!

   Sada je: pon pro 10, 2018 3:36 pm.