Džungla forum - zajebancija do daske

Divljina, ludilo, žurke, alkohol, zabava...

       Dobrodošli na Džungla forum!!! Uživajte u Looooooooooodoj zabavi!!.. :)                                   

  Kako jesti voće?

  Share
  avatar
  bodomiere
  Admin
  Admin

  Broj postova : 654
  Join date : 12.11.2010
  Age : 28
  Lokacija : Kaštel Sućurac

  Kako jesti voće?

  Postaj by bodomiere on ned stu 14, 2010 7:46 pm

  Samo informativno!
  Svi mislimo da jesti voće znači samo kupiti voće, nasjeći ga na kriške i staviti u usta.
  To nije tako jednostavno.
  Važno je znati kako i kada jesti voće.
  Koji je ispravan način jedenja voća?


  NAJPRIJE TO ZNAČI DA VOĆE NE TREBA JESTI POSLIJE OBROKA!

  VOĆE TREBA JESTI NA PRAZAN ŽELUDAC
  ....

  Jedenje voća igra glavnu ulogu u detoksifikaciji vašegorganizma, kojeg snabdjeva sa velikom količinom energije za mršavljenjei za druge životne aktivnosti.


  PLODOVI VOĆA SU NAJVAŽNIJA HRANA.

  Recimopojedete dvije šnite kruha, a zatim komad voća. Komad voća je spremanproći ravno kroz želudac u crijeva, ali ga kruh sprečava u tome.
  Umeđuvremenu, cijeli obrok se raspadne i fermentira i pretvara ukiselinu. Beznačajna količina voća dolazi u kontakt sa hranom u želucu,pospešuje probavu i sokove, pa cijela masa takve hrane počinje sekvariti.
  Jedite voće na prazan želudac, i to prije obroka!Čuli ste kako se ljudi žale: Podrigujem se svaki put kada jedemlubenicu i kada pojedem durijan (Prim. Žarka.: plod neprijatnog mirisasa drveta durijan na jugoistoku Azije). Pojedem li banane imam osjećajda pod hitno moram na zahod, itd. To se neće dogoditi ako pojedete voćena prazan želudac. Voće pomiješano sa drugom hranom izaziva truljenje iproizvodi plinove. Dakle, vi se zato napuhavate!
  To se ne događasa nekim plodovima, kao što su napr. naranđe i limuni, jer su onikiseli, pa u našem tijelu svo voće postaje alkalno, u skladu saistraživanjem dr Herberta Šeltona, koji se bavio ovim problemima. Akojedete voće na ispravan način, steći će te svu tajnu ljepote,dugoviječnosti, zdravlja, energije, sreće i normalnu težinu.
  Akohoćete piti voćni sok - pijte samo sok od sviježeg voća, a nekoncentrat sokova iz konzervi. Nemojte piti prigrijan sok. Nemojtejesti ni kuhano voće, jer tada ne dobivate njegove hranjive tvari.Kuhanjem uništavate sve vitamine.
  Jedenje cijelog ploda jebolje nego pijenje soka. Ako želite piti voćni sok, pijte ga sporo -gutljaj po gutljaj, jer morate ga pomješati sa slinom prije gutanja.Svakog 3-eg dana možete jesti voće kako bi brzo očistili svoje tijelood toksina. Ako 3 dana jedete samo voće i pijete voćni sok iznenaditćete se i sami kad vam prijatelji kažu da izgledate sviježe!
  KIVI: Mali ali moćni, dobar izvor kalija, magnezija, vitamina E ivlakana. Njegov sadržaj C vitamina je dvostruko veći od onog kodnaranče!


  JABUKA: prologira odlazak liječniku? Iako jabuka imamali sadržaj vitamina C, ona je antioksidantna i flavonoidna (Prim.Žarka.: tj. sadrži grupu organskih komponenti u kori plodova) ipovećava aktivno djelovanje vitamina C, čime smanjuje rizik rakadebelog crijeva, srčani i moždani udar.


  JAGODA: Jagoda je zaštitno voće. Jagode spadaju među glavno voće, kojeima najveću antioksidantnu moć i štite organizam od nastanka raka,začepljenja krvnih žila, slobodnih radikala.


  NARANČE svakodnevno vam mogu pomoći kao zaštita od prehlade, snižavakolesterol, sprečava i rastvara bubrežni kamen i smanjuje rizik raka nadebelom crijevu.


  LUBENICA: je najbolje piće za gašenje žeđi. Sastoji se od 92% vode, apuna je glutationa, koji pomaže i pojačava naš imuni sustav. Takođe jeključni izvor likopena, oksidanta u borbi protiv raka. U lubenicama senalazi: vitamin C i kalij.


  GUAVA I PAPAJA: Guava i papaja su šampioni po sadržaju vitamina C.Guava je takođe bogata vlaknima, koja pomažu u sprečavanju opstipacije(Prim. Žarka.: zatvorene stolice). Papaja je bogata karotinom i dobrodeluje na vaš vid.

  GUAVA je veliki tropski crveniili žuti jestivi plod kruškastog oblika sa američkog drveta guajava,koji ima crvenu ili žuto-zelenu ljusku sa ružičastim, bijelim ili žutimmesnatim tekom, koji se jede prešan ili pije/jede kao zgusnuti iliželatininasti voćni sok).

  izvor


  _________________
  Ko se s nama druži,
  Život mu je duži,
  Ko sa nama pije,
  Dosadno mu nije!


  lol!

   Sada je: pon sij 21, 2019 4:08 am.