Džungla forum - zajebancija do daske

Divljina, ludilo, žurke, alkohol, zabava...

       Dobrodošli na Džungla forum!!! Uživajte u Looooooooooodoj zabavi!!.. :)                                   

  Vojska izmislila jednostavan uređaj za krađu struje

  Share
  avatar
  bodomiere
  Admin
  Admin

  Broj postova : 654
  Join date : 12.11.2010
  Age : 27
  Lokacija : Kaštel Sućurac

  Vojska izmislila jednostavan uređaj za krađu struje

  Postaj by bodomiere on ned stu 14, 2010 7:24 pm

  Vojnicima na terenu, ako su blizu dalekovoda, dobro dođe mogućnostelektričnog napajanja. Međutim, očito nitko od vojnih inženjera nijerazmišljao o tome što će se dogoditi kad njihov izum dobije i civilnuprimjenu.


  Uistraživačkom centru američkoga ratnog zrakoplovstva u Daytonu u Ohijukonstruktor mehanike Dave Coates smislio je napravu koja vojnicima naterenu, pod uvjetom da se na tom terenu nalaze vodovi dalekovoda,omogućava jednostavan pristup struji: potrebno je samo prebaciti uređajRAPS (Remote Auxiliary Power System) i kukica u mehanizmu napravikontakt omogućujući dovod struje kojom se vojnici mogu služiti za npr.punjenje baterija u svojoj opremi. Dakle, ako primjerice padobranci neiskaču baš u potpunu divljinu, nego je zona ratnih operacija u nekojcivilizaciji gdje se transportira struja, opskrba energijom je riješena.

  -Istraživanje i konstruiranje nove opreme sjajno su polje za rad.Naročito kad vam mnogo ljudi kaže da je zadatak koji ste dobilinemoguće izvršiti, a onda vi smislite nešto ovakvo - kaže Coatespokazujući svoju kukicu.

  izvor


  _________________
  Ko se s nama druži,
  Život mu je duži,
  Ko sa nama pije,
  Dosadno mu nije!


  lol!

   Sada je: uto srp 17, 2018 3:06 am.