Džungla forum - zajebancija do daske

Divljina, ludilo, žurke, alkohol, zabava...

       Dobrodošli na Džungla forum!!! Uživajte u Looooooooooodoj zabavi!!.. :)                                   

  Mali trikovi za snimanje kućnog videa

  Share
  avatar
  bodomiere
  Admin
  Admin

  Broj postova : 654
  Join date : 12.11.2010
  Age : 27
  Lokacija : Kaštel Sućurac

  Mali trikovi za snimanje kućnog videa

  Postaj by bodomiere on ned stu 21, 2010 5:33 pm

  Bez obzira na to da li snimate kućni video vrhunskom kamerom ili nekommalo slabijom, na kvalitet snimka presudno utiče vaše umeće, a neoprema. Da biste od svog amaterskog filma napravili dobar snimak,potrebno vam je malo znanja o kameri, načinu snimanja, a pomoći će inekoliko trikova.
  Koristite tronožni stativ kad god ste u prilici
  Titravsnimak, kakav se često dobija pri snimanju kućnih video zapisa, brzopostaje zamoran za gledanje. Ako snimate u pokretu, trudite se da vamruke što manje podrhtavaju, a naknadno obradite delove video snimka ukojima se kamera previše trese. Ipak, najbolje je koristiti tronožnistativ za kameru.
  Upotrebljavajte mikrofon
  Nipošto nepotcenjujte važnost dobrog zvuka, jer je on bitan koliko i slika.Noviji tipovi digitalnih kamera omogućuju priključivanje spoljašnjihmikrofona, pomoću kojih se snima znatno kvalitetniji zvuk.
  Izbegavajte tamne prostorije
  Slaboosvetljenje učiniće da snimci izgledaju zrnasto, osim ako imate vrlokvalitetnu video opremu. Snimajte pod što jačim osvetljenjem, a akomorate da radite pri slabom svetlu, povežite dodatni izvor svetlosti skamerom.
  Ne zumirajte bez potrebe
  Uvećavanje, naročito kada seradi o digitalnom zumiranju, najčešće za posledicu ima snimke kojiizgledaju amaterski. Dok uveličavate, kamera samo povećava centralnideo slike, a to kao rezultat daje mutniji snimak. Ukoliko želite dapribližite objekat, pomerite se vi.
  Bez specijalnih efekata
  Većinakamkordera, čak i neki digitalni fotoaparati, nude filtere zaspecijalne efekte, kao što su smeđi tonovi i izgled starog filma.Snimak će izgledati bolje ako ga napravite na uobičajen način, a efekteprimenite naknadno, pomoću programa za obradu videa.
  Snimajte i okruženje
  Akosnimate ne samo najvažnija događanja nego i okolinu, snimak ćetekasnije moći da iskoristite i za razvijanje priče ili objašnjenjesituacije koju ste snimili. Recimo, ukoliko snimate fudbalsku utakmicusvog sina, snimite i ljude na tribinama, loptu koja leti u gol ili nogefudbalera. Kada dođe vreme za obradu, možete ubaciti te snimke da bivideo bio zanimljiviji.

  izvor


  _________________
  Ko se s nama druži,
  Život mu je duži,
  Ko sa nama pije,
  Dosadno mu nije!


  lol!

   Sada je: ned stu 18, 2018 7:31 pm.