Džungla forum - zajebancija do daske

Divljina, ludilo, žurke, alkohol, zabava...

       Dobrodošli na Džungla forum!!! Uživajte u Looooooooooodoj zabavi!!.. :)                                   

  Prebacivanje Video zapisa s kamere na kompjuter

  Share
  avatar
  bodomiere
  Admin
  Admin

  Broj postova : 654
  Join date : 12.11.2010
  Age : 27
  Lokacija : Kaštel Sućurac

  Prebacivanje Video zapisa s kamere na kompjuter

  Postaj by bodomiere on ned stu 21, 2010 5:29 pm

  Digitalne kamere danas više nisu nikakav luksuz i većina nas ih ima usvojim kućama, ali, nažalost, dosta korisnika ne iskorištava njihovpotencijal jer ima problema s prebacivanjem videa iz kamere u računar.Prvo i osnovno pravilo je da se video zapis može prebaciti u punomkvalitetu i nekomprimovan jedino preko priključka Firewire ili IEEE1394, kako se on još zove, bez obzira na to što kamera možda ima i USBkonektor. To znači da računar takođe mora imati konektor, odnosnoFirewire karticu. Većina modernih računara danas dolazi sa Firewirepriključkom, a ako to nije slučaj, lako je kupiti PCI karticu skontrolerom i konektorima za manje od 1.000 dinara.
  Za spajanjekamere i računara potreban je kabl koji se retko isporučuje s kameramaili s matičnim pločama koje na sebi imaju Firewire, ali kabl takođe nebi trebalo da košta puno. Važno je da s jedne strane ima šestopinski, as druge četvoropinski konektor. Prvi se utakne u računar, a drugi,manji, u video kameru (Sony Firewire konektore označava sa iLink, adrugi proizvođači sa IEE1394). Windows bi posle spajanja kamere iračunara i uključenja kamere trebalo da je prepozna. Tada je potrebnopokrenuti Windows Movie Maker, kojim se radi prebacivanje video zapisa.Moguće je koristiti i drugi softver za tu namenu, ali ovde ćemo opisatiproces sa Windows Movie Maker-om jer je besplatan, dolazi s Windows-omi ima dovoljno opcija za prosečnog amatera snimatelja.
  Automatskiće se pokrenuti wizard, u kojem treba da izaberete lokaciju za snimanjevidea i ime datoteke, kao i kvalitet video zapisa koji prebacujete.Najbolje je da izaberete DV-AVI, to je nekomprimovani "sirovi" video,koji će biti dobra polazna tačka za kasnije prebacivanje u bilo kojidrugi željeni format. Ako želite da prebacite s kamere celu kasetu,možete u narednom meniju reći programu da to automatski uradi ili ćeteručno određivati koje delove snimka hoćete da prebacite na računar, akoje nećete. Nakon prebacivanja, video se može obrađivati u WindowsMovie Maker-u ili ga možete prebaciti u WMV format, koji je podržan odstrane Windows Movie Maker-a. Ako Windows Movie Maker ne zadovoljavavaše standarde za obrađivanje video zapisa, kasnije lako možeteprebaciti ovaj digitalni video zapis u neki drugi program i naknadno gaobraditi i prebaciti u neki drugi video format.

  izvor


  _________________
  Ko se s nama druži,
  Život mu je duži,
  Ko sa nama pije,
  Dosadno mu nije!


  lol!

   Sada je: ned stu 18, 2018 7:22 pm.